Мои Конспекты
Главная | Обратная связь

...

Автомобили
Астрономия
Биология
География
Дом и сад
Другие языки
Другое
Информатика
История
Культура
Литература
Логика
Математика
Медицина
Металлургия
Механика
Образование
Охрана труда
Педагогика
Политика
Право
Психология
Религия
Риторика
Социология
Спорт
Строительство
Технология
Туризм
Физика
Философия
Финансы
Химия
Черчение
Экология
Экономика
Электроника

Пам’ятний вірш: «Блаженний муж, що подолає спокусу, бо коли буде випробуваний, то одержить вінець життя, що його Господь обіцяв тим, хто любить Його» (Якова 1:12).





Помощь в ✍️ написании работы
Поможем с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой

Усі переживали такі моменти: ми вирішуємо не піддаватися спокусі, але під час боротьби наше рішення гасне і, на превеликий жаль, відчуваючи огиду до самих себе, ми впадаємо в гріх. Іноді навіть здається: чим більше зосереджуємося на тому, щоб не грішити, тим більш безсилими почуваємося в боротьбі зі спокусою і тим більш безнадійним стає наше становище. Ми починаємо сумніватися, чи справді спасенні. Важко уявити собі серйозного християнина, який не сумнівався б у своєму спасінні, особливо після вчиненого гріха.

На щастя, ми можемо здобути перемогу над спокусами, які так легко заманюють нас у пастку. Ніхто з нас, незалежно від того, наскільки загруз у гріхах, не безнадійний, бо наш «Отець світла» (Якова 1:17) сильніший за нашу схильність до зла і тільки в Ньому та через Його Слово ми можемо отримати перемогу.

Таку вістку передають тексти, які ми вивчатимемо цього тижня. Безперечно, спокуси реальні, а битва зі своїм «я» дуже реальна. Але Бог також реальний, і через Нього ми можемо більше, ніж перемагати спокуси, що назрівають усередині і тільки й чекають, аби принизити нас.

Неділя 12 жовтня

КОРІНЬ СПОКУСИ

Прочитайте Якова 1:13, 14. Чому істина про те, що Бог нікого не спокушає, важлива для нас? Де зароджується спокуса і як знання про це може допомогти нам у боротьбі з гріхом?

 

Яків наголошує: Бог не тільки не є автором зла, але також не є джерелом спокуси. Саме зло є джерелом спокуси. Згідно з наведеними текстами, проблема криється всередині нас. Це основна причина того, чому нам так важко протистояти спокусі.

Отже, боротьба з гріхом починається в розумі. Багато хто не бажає цього чути, але істина полягає в тому, що ми самі обираємо гріх. Ніхто не може нас примусити до цього (Римл. 6:16-18). Гріховні бажання, нахили й уподобання насправді постійно привертають нашу увагу. Використовуючи терміни, відомі серед мисливців та рибалок, Яків у тексті 1:14 описує ці внутрішні спонукання. Нас затягують і беруть у полон власні бажання, і коли ми їм піддаємося, вони врешті-решт підчіплюють нас на гачок і заманюють у пастку.

Прочитайте Ефес. 6:17; Псал. 119:11; Луки 4:8. Яка загальна тема простежується в текстах і як вона пов’язана з питанням перемоги над спокусою?

 

У різних частинах свого Послання Яків відокремлює спокусу від гріха. Спокуса ззовні не є гріхом. Навіть Ісус був спокушуваний. Проблема не в самій спокусі, а в тому, як ми на неї реагуємо. Володіти гріховною природою – не гріх, але дозволяти гріховній природі контролювати наші думки й диктувати нам свою волю – це вже гріх. Отже, ми маємо обітниці Божого Слова, котрі дарують нам впевненість у перемозі, якщо ми застосовуємо їх до себе та вірою тримаємося за них.

Поміркуйте над ідеєю про те, що гріх завжди є нашим власним вибором. (Зрештою, якби він не був нашим вибором, як можна було б нас засудити за його вчинення?) Що ми можемо робити в повсякденному практичному житті, щоб стримати себе від неправильного вибору?

 

 

Понеділок 13 жовтня

Доверь свою работу ✍️ кандидату наук!
Поможем с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой



Поиск по сайту:







©2015-2020 mykonspekts.ru Все права принадлежат авторам размещенных материалов.