Мои Конспекты
Главная | Обратная связь

...

Автомобили
Астрономия
Биология
География
Дом и сад
Другие языки
Другое
Информатика
История
Культура
Литература
Логика
Математика
Медицина
Металлургия
Механика
Образование
Охрана труда
Педагогика
Политика
Право
Психология
Религия
Риторика
Социология
Спорт
Строительство
Технология
Туризм
Физика
Философия
Финансы
Химия
Черчение
Экология
Экономика
Электроника

КОЛИ ПОЖАДЛИВІСТЬ ДАЄ ЗАЧАТОК





Помощь в ✍️ написании работы
Поможем с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой

Ще раз прочитайте Якова 1:13-15. Коли спокуса стає гріхом?

 

У цьому уривку використано кілька грецьких слів для змалювання виникнення гріха, і всі вони пов’язані з народженням. Коли ми плекаємо в собі неправильне бажання, гріх «дає зачаток», подібно до немовляти в утробі. «А дозрілий гріх породжує смерть» (Якова 1:15 – ч. 2, дослівний переклад).

Парадоксальна картина. Процес, який має давати життя, призводить до смерті (порівняйте з Римл. 7:10-13). Гріх, як рак, бере владу у свої руки і поглинає свого господаря. Усі ми знаємо це, оскільки всі постраждали від нього. Наші серця злі, і ми не можемо їх змінити.

Прочитайте Бут. 3:1-6. Досвід Єви яскраво ілюструє конфлікт людини з гріхом. Які кроки призвели її до гріха?

 

Гріх бере початок з недовіри до Бога. Використовуючи той самий успішний метод, за допомогою якого він обманув третину ангелів (Об’явл. 12:4, 7-9), сатана посіяв у свідомості Єви сумнів щодо Божого характеру (Бут. 3:1-5). Гріх був не в тому, що вона наблизилася до забороненого дерева, а в тому, що з’їла плід. Однак навіть у цьому разі неправильні думки, судячи з усього, передували її гріховному вчинку (Бут. 3:6). Вона прийняла пропозицію сатани як власне бажання.

Гріх завжди зароджується в розумі. Подібно до Єви, ми можемо думати про уявну «користь» гріха. Потім наші почуття й уява починають долати нас. Незабаром ми хапаємо приманку і впадаємо в гріх.

Потім ми дивуємося, як таке могло статися. Відповідь проста: ми дозволили цьому статися. Ніхто не змушував нас згрішити.

«Серйозною молитвою і живою вірою ми можемо протистояти атакам сатани та зберігати свої серця чистими від опоганення.

Найсильніша спокуса не є вибаченням гріха. Яким би сильним не був тиск на нашу душу, гріх – наша власна дія. Ані земля, ані пекло не можуть примусити когось згрішити. Воля має погодитися, серце має поступитися, інакше пристрасть не зможе подолати розум і беззаконня не зможе перемогти праведність» (Е. Уайт. Християнські переваги та обов’язки // Ознаки часу, 4 жовтня 1883 р.).

 

Вівторок 14 жовтня

УСЕ ДОБРЕ І КОЖНИЙ ДОСКОНАЛИЙ ДАР

Не піддавайтеся обманові, любі брати мої! Все добре, що нам дане, і кожний досконалий дар походить згори, сходить від Отця світла, в Якого немає зміни, ні тіні переміни» (Якова 1:16, 17).

Хоч гріх породжує смерть, Бог – джерело життя. Він – «Отець світла» (Якова 1:17), це посилання на творіння (Бут. 1:14-18). Бог дарує нам народження до нового життя, і це найбільший дар, який ми можемо отримати згори (порівняйте Якова 1:17 з Івана 3:3).

Як і Павло, котрий говорить про спасіння як результат Божої благодаті (Римл. 3:23, 24; Ефес. 2:8; 2 Тим. 1:9), Яків у тексті 1:17 називає спасіння даром. Більше того, у наступному вірші він ясно показує, що спасіння й нове народження – це мета Бога та Його воля щодо нас: «Він забажав і породив нас Словом істини» (Якова 1:18). Тобто Бог хоче, щоб ми спаслися. Його воля ще до нашого існування полягала в тому, щоб ми отримали спасіння й нове життя в Ньому зараз і на всю вічність.

Яким чином слова Якова перегукуються з описами нового народження, даними Павлом і Петром? Тита 3:5-7; 1 Петра 1:23.

 

 

Ісус, Павло, Петро та Яків – усі пов’язують спасіння з новим народженням. Божа мета в Плані спасіння полягає в тому, щоб возз’єднати ослаблене, зламане гріхом людство з Небом. Розрив був таким великим і широким, що жодні людські засоби ніколи не змогли б спорудити міст через цю прірву. Тільки Ісус – Боже Слово, Яке стало тілом, – міг з’єднати небо і землю. Богонатхненне Слово (2 Тим. 3:16) має унікальну здатність вдихнути духовне життя в тих, чиї серця відкриті для отримання цього дару.

Наш «Отець світла» настільки любить нас, що дарує нам усе добре і кожний досконалий дар (див. Якова 1:17), хоч ми зовсім не заслуговуємо цього. Найкращий з усіх дарів – Ісус та запропоноване Ним нове народження.

Які дари «згори» ви отримали? Чому так важливо роздумувати про це? Що відбувається, якщо ми цього не робимо?

Середа 15 жовтня

«СТРИМАНА В СЛОВАХ»

Прочитайте Якова 1:19, 20. Яку важливу думку висловлює апостол?

 

Боже Слово має силу. Але людські слова також мають силу. Як часто ми вимовляємо слова, котрі через деякий час хотіли б узяти назад? На жаль, розуміння того, наскільки сильно недобрі слова можуть поранити і наскільки руйнівний гнів, не особливо допомагає нам контролювати себе. Жодні наші винаходи й методики ніколи не допоможуть нам по-справжньому змінитися. Тому нам необхідно більше слухати Бога і дозволити Йому діяти в нас. “Коли змовкають усі інші голоси, коли в тиші й очікуванні ми стоїмо перед Ним, мовчання душі робить голос Бога більш виразним. Він велить нам: «Вгамуйтесь та знайте, що Бог Я”» (Е. Уайт. Служіння зцілення, с. 57).

І, навпаки, коли ми перестаємо слухати Бога й один одного, тоді виникають проблеми. Удома, на роботі, у церкві суперечки відбуваються через те, що люди перестають слухати. Тоді починаються поголоси і зростає гнів. Цей слизький шлях гріховного спілкування, подібно до безконтрольного внутрішнього бажання (Якова 1:14, 15), ніколи «не здійснює Божої справедливості» (в. 20).

Тому Яків протиставляє Божу праведність людському гніву. Доки ми покладаємося на те, що саме собою виникає з нашої гріховної природи, творча сила Божого Слова заблокована, натомість звучать наші даремні і навіть згубні слова. Не дивно, що, поговоривши про все, що наш «Отець світла» робить для нас з допомогою дару нового життя, Яків радить нам бути обережними в словах.

Що повідомляють про слова наступні тексти? Прип. 15:1; Ісаї 50:4; Ефес. 4:29; 5:4; Колос. 4:6.

 

Подумайте, коли востаннє хтось завдав вам болю своїми словами? Глибина ваших емоцій показує, наскільки сильними можуть бути слова, вимовлені з доброю чи недоброю метою. Що ви можете робити, аби контролювати свої слова? Чому так важливо думати, перш ніж говорити?

Четвер 16 жовтня

Доверь свою работу ✍️ кандидату наук!
Поможем с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой



Поиск по сайту:







©2015-2020 mykonspekts.ru Все права принадлежат авторам размещенных материалов.